"Ons leven beweegt zich tussen lot en bestemming, de weg daartussen wordt gevormd op hoe wij antwoord geven op ons lot" Gwen Timmer

In verband met het coronavirus bied ik ook telefonische- en beeld supervisiemomenten aan
voor meer informatie zie het Online aanbod.
 
De manier van werken zoals ik hieronder beschrijf kan online geboden worden onder de naam e-IZR (Interactieve Zelfresonantie) ontwikkeld door Margriet Wentink.

Lees graag hier hoe dit in zijn werk gaat en hoe jij je hier voor kunt aanmelden.
 
Vanuit mijn eigen expertise bied ik supervisie aan voor professionals.
 
Veelal werk ik tijdens deze bijeenkomsten met lijf- en systeemwerk uit diverse opleidingen, trainingen, (bij)scholingen. 
Hierbij maak ik gebruik van de IoPT methode van Franz Ruppert.
IoPT staat voor Identity- oriented Psychotrauma Therapie.
 
IoPT is een behulpzame opstellingsmethode die je gezonde kern verbindt met delen die je verder wilt ontwikkelen.
IoPT is effectief voor het herkennen van de realiteit, het hervinden en herstellen van veiligheid, vertrouwen, verbondenheid, intimiteit, afgesplitste identiteit, autonomie en zingeving. (Bron: uit een artikel van Ine van der Pol)
 
Doel van IoPT 
 
Je krijgt inzicht in jouw eigen onderbewustzijn ten aanzien van jouw vraag of intentie.
We werken vanuit 3 elementen, het gezonde (volwassen) deel, het overlevingsdeel, het kwetsbare (trauma) deel.
Het resultaat is dat je weet krijgt van wat er in je lichaam en psyche is opgeslagen. Welke patronen onbewust je leven beheersen en waar je nu in het dagelijks leven last van ervaart. En hoe je hier zelf in kunt handelen.
 
Je leert te begrijpen welke overlevingsmechanismen je hebben geholpen en waarom deze je nu in de weg zitten. Je leert welke gezonde delen je kunt versterken en hoe je op een veilige manier de weggestopte kwetsbaarheid, het (jonge) trauma, kunt leren herkennen, begrijpen, erkennen en integreren in je lijf en leven nu.
 
In vertrouwen, rust en veiligheid kun je de emoties voelen die toen (tijdens de kwetsbare/trauma ervaring) niet gevoeld konden worden. Uiteindelijk leer je om alle elementen weer in te sluiten en zo je gesplitste psyche meer heel te maken. Via deze methode kun je je stap voor stap ontwikkelen van óverleven naar werkelijk leven. Je komt sterker in "wie je bent" (identiteit) te staan en weet steeds beter wat je echt wilt in dit leven (autonomie).
 
Hoe ga ik te werk
Jij formuleert jouw persoonlijke "intentie": wat wil ik met deze opstelling, op dit moment?

Dat kan een zin zijn zoals: "Ik wil weten wie ik ben" of "Ik ervaar continu onrust". Het kunnen ook enkel losse woorden zijn. Elke zin is goed. Belangrijk is dat het echt een eigen intentie is. Vervolgens kies je maximaal 5 woorden uit je intentie die voor jou het belangrijkste voelen. Deze schrijven we op post-its, voor iedere post- it kiezen we een vloeranker. Van daaruit stellen we alle woorden een voor een op. Tijdens de opstelling is het mogelijk dat onbewuste patronen aan de oppervlakte komen, zij vertalen jouw intentie. Je ontvangt inzichten over hoe jij op dit moment je leven leeft. Vanuit deze inzichten kun je keuzes maken, maar ook een nieuwe intentie maken om mee verder te werken in een vervolgsessie.
 
Tijdens de supervisie werken we een op een, en zonder representanten.
 
Lees hier mijn Persoonlijke visie op leven, vanuit deze intentie werk en begeleid ik.
 
Meer weten Over Francy of neem gewoon Contact op, dan beantwoord ik graag je vragen.

 
De koffie/thee en tijd staat voor je klaar!